2010. július 22., csütörtök

Méz és csokoládé


Sok szappankám van, ami tartalmaz mézet. Nagyon szeretjük, cukor helyett sokszor használom, a gyerkőcök italát, ételét szinte mindig ezzel ízesítem. Hogy mire is jó :) mindenre.

Édes csodaszer :) A méz mintegy 80 százaléka szőlő és más gyümölcscukorból áll, ezenkívül számos vitamint is tartalmaz. Ezek közül a legfontosabbak a B vitaminok, melyek a bőr, haj, a szem és az agysejtek egészségéhez szükségesek, valamint a C vitamin. Ez az antioxidáns nélkülözhetetlen a szervezetet védelmező antitestek létrehozásához, a kiegyensúlyozott hormontermeléshez és a bőr feszességét adó kollagén szintézishez. Az ásványi anyagok közül káliumot, magnéziumot és vasat tartalmaz nagyobb mennyiségben. A benne lévő alma, citorm és tejsav javítják az emésztést. A méhek által termelt inhibin enzim természetes módon konzerválja a mézet, valamint antibakteriális hatású.
Hidratál és feszesít: Bőrünk szempontjából a méz egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy megköti a nedvességet a szövetekben, így feszessé és rugalmassá teszi a bőrt, míg a szárazabb területeket gyorsan kisimítja és puhítja. A fáradt, érzékeny arcbőr gyorsan visszanyeri természetes csillogását, fiatalosságát, rugalmasságát a mézben található számtalan vitaminnak elsősorban azonban a C vitaminnak köszönhetően. Remek gyógyír a pattanásos, gyulladt bőr kezelésére, valamint a kiszáradt, cserepes ajkakra.


A másik kedvencem a csokoládé, amellett hogy csodás hatása van a bőrre, nagyon hálás színezőanyag is. A jó minőségű csokoládé rendszeres fogyasztását, természetesen mértékkel, a szakemberek is ajánlják.
Aromájának, ízének és koffein tartalmának köszönhetően revitalizáló és stimuláló hatással van a szervezetre, serkenti az endorfinok (boldogság hormonok) termelődését.
A csokoládé gyógyító tulajdonságai már az ősi idők óta híresek, de manapság is felhasználják a kakaó pozitív hatásait, elsősorban a depresszió és a reumás fájdalmak kezelésében.
Az étcsokoládé flavonoidokban gazdag, hatására javul a bőr véráramlása és vízellátása, konzisztenciája megváltozik, feszesebbé, rugalmasabbá, bársonyos tapintásúvá válik, méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja a bőrt, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, feszesít és rugalmasít. A csokoládéban található kakaóvaj pedig puhítja, táplálja és védi a bőrt.

Flavonoidok
- A flavonoidok fontos, növényekben található vegyületek. Sok kedvező hatásuk van, többek között anti-allergének, gyulladáscsökkentők, és erős antioxidánsok. Használatuk a bőr színét erősíti, csillogóvá varázsolva azt. Szerepük van bizonyos bőrbetegségek megelőzésében. Ha sok flavonoidot tartalmazó ételt eszünk, akkor csökkenthető a rák kialakulásának kockázata. A flavonoidok rendszeres szervezetbe juttatása erősíti a vitaminok hatását is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése