2010. augusztus 12., csütörtök

Ki ne ismerné - a zöld teátZöld tea - jojobaolaj kecsketejes szappan

Olíva-, pálma-, kókusz-, szója-, ricinusolaj, kecsketej, zöld tea (forrázat és szárított), citrom-, citromfű-, geránium illóolajok, aloe vera és az extra ápolásért jojobaolaj.

Ki ne ismerné a zöld tea jótékony hatásait a szervezetre? De kevesen tudják, hogy a bőrre gyakorolt hatásáról is legalább ilyen sok pozitívumot fel lehet sorolni: nagyon erős antioxidáns hatása van, véd a káros UV sugarak hatásaival és gyulladásokkal szemben, vérzéscsillapító, rengeteg vitamint és antioxidáns hatású anyagot tartalmaz, salaktalanít, fékezi a bőröregedést, nedvességgel látja el és nyugtatja a bőrt, sejtmegújító hatása van. Hát ezért gondoltam úgy, hogy páratlan párost alkotnának a kecsketejjel. A citromfű és a geránium illók hatásáról már többször írtam, az aloe vera jótékony hatását pedig senki sem vitathatja....
Nem véletlenül került bele a jojobaolaj sem, tökéletes kiegészítője egy száraz, érzékeny bőrre való szappankának: kifejezetten a száraz, hámló, repedezett bőr ápolószere, mely megköti a bőr nedvességtartalmát, így lágyítja és nedvesen tartja azt. Szerkezete feltűnően hasonlít az emberi faggyúéhoz. Magas E-vitamin tartalma védi a bőrt a káros szabad gyökökkel szemben és elősegíti a gyulladások gyógyulását is. Napozás után nyugtató hatást gyakorol bőrünkre, de a nap ártalmas UV-sugaraival szemben is védelmet nyújt.
Azt hiszem ebből a szappankából semmi sem hiányzik, amire a száraz, érzékeny és az öregedő bőrnek szüksége van. Nem lett túl szép, akár csak csalános társa, de biztosan elnézzük ezt a sok jóért cserébe, amit a bőrünk kap tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése